Germandat de Jesús en el Hort

La Germandat de l’Oració de Jesús a l’Hort, també coneguda com el Pas de l’Hort, va ser fundada el 1852 sent una de les germandats més antigues de la ciutat de Gandia i que als seus inicis va tindre una forta vinculació amb el sector del camp.
El grup escultòric està format pel Crist orant, datat el 1783, del taller de Salzillo. El segon element del grup escultòric és l’Àngel realitzat el 1952 per Antonio Sanjuán Villalba, a més el mateix escultor va rebre el 1953 l’encàrrec de construir el tron-anda amb què la germandat desfila cada Dilluns i Divendres Sant i que compta amb una gran vistositat gràcies a l’olivera natural que acompanya les dos imatges.
El grup escultòric es pot visitar a la Insigne Col·legiata de Gandia on la germandat té la seu canònica.
Fruit de l’esforç dels confrares durant els anys 1998 i 1999 es va realitzar la compra i el condicionament de la seua seu social situada al carrer Ferrocarril d’Alcoi 123.
A més, des de l’any 2004 compta amb una banda de tambors formada per confrares de la germandat i que actualment compta amb uns 20 membres.
Fa pocs anys la Germandat va adquirir un hort d’oliveres a Terrateig on cada any es planten noves oliveres que serviran per a les desfilades processionals dels anys següents.


Germandat de l’Oració de Jesús a l’Hort
Carrer Ferrocarril d’Alcoi 123
46701 Gandia (València)
Email: hortogandiasecretaria@gmail.com
Xarxes socials:

Facebook 
Instagram