Catequesi d'Infància

Primera Comunió

A quina edat comença la preparació?
A primer de primària reiniciem el procés d’iniciació cristiana en què participen del sagrament de la reconciliació i de l’Eucaristia, després els proposarem que continuen vivint la seua fe juntament amb altres xiquets de la seua edat als júniors, joves, o caritas.


Quins dies i hores són la catequesi?
A la Col·legiata, la catequesi d’iniciació cristiana té lloc el dissabte per la vesprada i posteriorment, juntament amb els Juniors, a les 17.30h té lloc l’Eucaristia.
El diumenge és molt important ja que en el procés d’iniciació cristiana el fet que els xiquets vagen aprenent a celebrar i gaudir de l’Eucaristia és essencial. Per part nostra posem tots els mitjans perquè siga una celebració significativa per a ells.
Permeteu-nos que vos diguem que:

• Seria inimaginable que els pares portaren els seus fills a entrenar-se entre setmana i no anaren a jugar el partit del cap de setmana.
• Ningú no entendria que algú volguera jugar en un partit molt important (el dia de la primera comunió) si no ha jugat cap partit ordinari.
• Iniciació a la pregària com a trobada personal amb Jesús viu i ressuscitat.
• Iniciació a la celebració dels sagraments, especialment de la reconciliació i l’Eucaristia.
• Inserció a la vida comunitària, gojar d’activitats, celebracions i trobades parroquials.
• Experiència de ser testimoni de Jesús als seus ambients, deixant que la seua vida es configure amb la del seu amic Jesús.

Però no són molts anys?
És molt important que plantegem als xiquets la comunió com un procés d’amistat amb Jesús per a tota la vida, no com uns «cursos» que cal fer per al dia d’una festa. No es tracta de tres anys, és tota la vida.

Què farem a la catequesi?
Cada any comencem amb uns objectius molt clars que en definitiva són els que marca la nostra Església Diocesana.

Però, i si jo no estic casat i/o el meu fill no està batejat, passa alguna cosa?
No passa res, potser aquest temps, en què acompanyareu els vostres fills i sens dubte tindreu un moment especial de trobada amb Jesús, és l’indicat perquè vos replantegeu casar-vos si podeu o buscar la nul·litat del vostre anterior matrimoni, ja sabeu que han canviat les coses i ara tot és més senzill.
Si el vostre fill no està batejat, al final del primer curs, quan els altres facen la renovació de les promeses baptismals, ell celebrarà el baptisme amb els altres xiquets de la seua edat que encara no ho hagen celebrat.

Fitxa d’inscripció a la Catequesi de la Primera Comunió

Fitxa sanitària