Associació Verge dels Desamparats

L’Associació de la Mare de Déu dels Desamparats, com a patrona de la ciutat de Gandia, porta més de 100 anys constituïda per tal de coordinar i fomentar la devoció de la Mare de Déu a Gandia, en col·laboració sempre amb la Insigne Col·legiata de Gandia , lloc on té la seu canònica. En concret, des del 1882 quan l’alcalde Josep Rausell la va declarar patrona de la ciutat ducal, començarà a formar-se el primer grup d’associats, per organitzar la festa, encara que com és conegut per la història la devoció que va motivar la declaració és anterior a la data .
Un nombrós grup d’homes i dones, 325 associats en total, preparen amb discreció i il·lusió la novena, l’ofrena, la Missa Major i la processó. Alhora es preocupen dels arreglos i manutenció de tot el que té a vore amb la Mare de Déu dels Desamparats. De fet, en els darrers anys, la Mare de Déu ha rebut un faixí de capità general, la vara de comandament d’alcaldessa, i s’ha restaurat el mantell que actualment porta posat.
No sense esmentar tots els detalls per fomentar la festa entre els veïns de la ciutat, com ara el guió processional, la cura de l’orfebreria, la restauració de les andes, la cartelleria, etc.
De fet, l’acció social de la devoció a la Mare de Déu dels Desemparats, es trasllada fins al Preventori Infantil que porta el nom de la dita advocació mariana i a la seua protecció s’encomana.


Per posar-vos en contacte amb l’associació:
Associació Mare de Déu dels Desamparats de Gandia
C/Abadia, 7 46701 Gandia