L’Arquebisbe de València visita Gandia per al pregó de la Setmana Santa 2024

Ha estat acompanyat per l’Abat de la Col·legiata de Gandia i consiliari de la Junta Major de Germandats, Ángel Saneugenio.

L’Arquebisbe de València durant el pregó. Foto: Alex Oltra / Natxo Francés

El diumenge 10 de març a les 12.30h ha tingut lloc el pregó de la Setmana Santa de Gandia. Una vegada més l’església de les Escoles Pies ha sigut l’amfitriona d’este esdeveniment que convida a la vivència de les festes pasquals. Este any la Setmana Santa de la ciutat ducal ha comptat amb un pregoner especial i de gran importància, ha sigut el mateix Arquebisbe de València, monsenyor Enrique Benavent Vidal, qui ha pronunciat el pregó per a esta Setmana Santa 2024.

L’Arquebisbe de València ha arribat puntual a la cita a les portes de la Insigne Col·legiata de Gandia, allí ha sigut rebut per l’Abat Ángel Saneugenio, qui també és consiliari de la Junta Major de Germandats i de la Germandat de la Flagel·lació. Als peus de la Seu gandiense també es trobava l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el regidor delegat per a la Setmana Santa, Miguel Ángel Picornell; el president de la Junta Major, Emili Ripoll; o la Madrina de la Setmana Santa, Gloria Fernández, entre altres membres i representants; tots ells han acompanyat al pregoner des de la Parròquia Assumpció de la Mare de Déu fins a l’església de les Escoles Pies, on s’ha realitzat l’efemèride.

Monsenyor Benavent ha deixat clar que és un gran coneixedor de la Setmana Santa de Gandia; ha destacat el paper fonamental de les confraries per a l’evangelització; i ha posat en valor les celebracions litúrgiques, sobretot el Tridu Pasqual. Des d’elles ha anunciat que Crist el Senyor es el vertader Salvador per a l’esser humà i el fet de la seua resurrecció ens té que omplir d’alegria. Una alegria que no dura només durant el temps pasqual si no durant tot l’any, «tot l’any es i deu ser pasqua» ha destacat l’Arquebisbe nascut a Quatretonda, per això el pregó d’este any ha sigut pronunciat també en valencià, ja que l’Arquebisbe de València es també fill de la nostra diòcesi.

Abans ha tingut lloc la tamborrada i en el dia d’ahir la Germandat de la Flagel·lació va celebrar la seua eucaristia amb l’acte de benvinguda als nous confrares.

Pots escoltar el pregó emès en directe por COPE Onda Naranja.

Membres de la Junta Major 2024 i autoritats amb l’Arquebisbe de València. Foto: Natxo Francés / Alex Oltra
Esq. a dr.: Ángel Saneugenio (Abad), Enrique Benavent (Arquebisbe), Gloria Fernández (Madrina S.S. 2024), Paqui García (Madrina Flagel·lació 2024), Vicente Sanrosendo (Germà Major Flagelació). Foto: Germandat Flagel·lació / Insigne Col·legiata de Gandia

Los comentarios están cerrados.