L’Abat recibix a l’Alcalde de Gandia

Les obres del campanar ixen a licitació pública, es l’ultim tràmit administratiu per començar les obres.

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat de la regidora delegada de Patrimoni, Alícia Izquierdo, ha acudit a la col·legiata on ha mantingut una trobada amb l’abat de la Col·legiata de Gandia, Ángel Saneugenio. Durant l’encontre, la primera autoritat municipal ha comunicat que l’Ajuntament de Gandia va iniciar la setmana passada la licitació de les obres de restauració del campanar de la Col·legiata de Santa Maria, fonamentals per a una millor conservació del patrimoni de la nostra ciutat.

S’espera que els treballs comencen el primer semestre del 2024, i que un cop finalitzades atraguen més visitants al centre de Gandia i, per tant, dinamitzen l’economia.

Tal com ha explicat Prieto, es tracta d’una intervenció acordada durant la legislatura passada amb un pressupost de 777.040,53 euros, dels quals 150.000 € seran aportats per la Generalitat Valenciana, 300.000 euros per la Diputació de València.

Amb aquesta obra, a més de completar l’estudi arqueològic del campanar i fer-lo més extensiu, es realitzarà una restauració integral. En el cas de l’exterior del campanar, aquesta inversió permetrà, per exemple, eliminar les plantes que puguen perjudicar l’edifici o millorar la part externa del campanar per evitar que hi puga entrar aigua que afecte l’estructura.

Paral·lelament, també es contempla una actuació de restauració molt important de l’interior del Campanar, amb l’objectiu final que part del mateix puga començar a ser visitable i sumar-se així a la important oferta cultural de Gandia.Prieto s’ha mostrat satisfet per aquest nou pas al procés de restauració patrimonial i ha recordat que «fa temps que treballem amb la Fundació i la Seu Col·legiata en el projecte. És una inversió important que implica tres administracions i que permetrà al consistori que la intervenció acabe bé» i ha informat que s’espera que els treballs s’adjudiquen durant els primers mesos del pròxim any i que duren dotze mesos.L’Abat de Gandia ha agraït esta visita, i s’alegra que les tramitacions publiques porten un bon camí, ja que per fí, es podrà vore comentar les obres en un breu temps.

Los comentarios están cerrados.