Inaugurada l’exposició «Festes de Gandia»

. La mostra abordarà algunes de les festes més representatives i de més tradició i culte a la ciutat.

. Estarà oberta al públic, amb entrada gratuïta, entre els dies 28 de juliol i 10 de setembre de 2023 en l’horari habitual d’apertura de la Col·legiata.

Este matí l’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, acompanyat per l’Abad, Ángel Saneugenio, i una àmplia representació de la corporació municipal ha inaugurat, a l’interior de la Insigne Col·legiata de Gandia, una exposició que abordarà algunes de les festes més representatives i de més tradició a la ciutat. Estarà oberta al públic, amb entrada gratuïta, entre els dies 28 de juliol i 10 de setembre de 2023.

«Iniciatives com esta mostra fotogràfica omplin una vegada més d’activitat la Col·legiata de Gandia, un referent històric de la nostra ciutat que, des de fa poc i gràcies al conveni que vam signar entre l’Ajuntament i la Col·legiata ha obert les seues portes a tota la ciutadania», ha començat expressant la màxima autoritat municipal.

Es tracta, en uns casos, de celebracions molt conegudes i de gran impacte cultural i turístic, com les Falles i la Setmana Santa; altres festes de la ciutat tenen un fort arrelament entre la població, encara que són menys conegudes per al gran públic, però que la ciutadania de Gandia viu amb intensitat i devoció; aquest és el cas de les festes en honor del Beat Andrés Hibernón o de la Mare de Déu de Gràcia, així com també les de la Mare de Déu dels Desamparats o sant Francesc de Borja.

«A través de l’exposició es donen la mà en aquest meravellós espai la tradició, la cultura i el patrimoni de Gandia, que tant bé ens defineixen com a ciutat i com a societat», ha afegit Prieto. El fotògraf encarregat de realitzar aquesta exposició ha estat Àlex Oltra, amb l’ajude del departament de Turisme i de la Seu Col·legiata.

Les nostres festes defineixen el caràcter obert i acollidor del nostre poble, mostren la tradició cristià-catòlica, que esdevé el substrat de moltes de les celebracions que esdevenen a la ciutat, i totes elles es veuen enriquides per la identitat valenciana i per l’arrelament que han aconseguit en la societat. Unes festes que serveixen per a reforçar els llaços d’unió entre veïns i veïnes de Gandia, al mateix temps que permeten mostrar el nostre patrimoni cultural i festiu a turistes i visitants.

«Per descomptat, si hui estem ací es perquè les festes formen part de la nostra identitat. Gandia és una ciutat que sap gaudir i honorar les seues tradicions; transmetre-les de generació en generació, preservant-les i també fent partícips a totes les persones que s’apropen a conèixer-les. Açò és el que reflecteix esta exposició. Tenim molt a mostrar, molt que compartir», ha conclòs durant el seu torn de paraula.

En esta exposició, podrem contemplar excepcionals fotografies que capturen actes festius concrets, seguint el calendari anual, recorrent els diferents mesos, des de gener, amb els porrats, fins a desembre, amb el Nadal. I, a més, s’exposaran objectes relacionats amb les diferents celebracions: un vestit de l’Oncle de la Porra, la Custòdia que processiona durant el Corpus Christi, així com altres elements de culte.

Per la seua part, l’abad ha volgut agrair l’ajuda de la corporació i ha manifestat l’objectiu d’aquest espai: «Les autoritats municipals, l’alcalde, el partit que el sustenta i els grups que conformen l’Ajuntament mostren un respecte, col·laboració i ajuda que agraïm i manifestem, fruit d’un sa laïcisme i compliment fidel del mandat constitucional. La Col·legiata vol ser un espai de trobada, diàleg i acolliment amb tots aquells que volen construir un espai més just i fratern».

Una exposició que naix fruit de la col·laboració entre la Insigne Col·legiata i l’Ajuntament de Gandia per a donar a conèixer, en un marc emblemàtic com el de la Seu, el patrimoni festiu de la ciutat ducal.

Los comentarios están cerrados.